[VIDEO] FC Dordt Update van 25 november

FC Dordrecht zit in een moeilijke fase in de competitie. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer staat één-na-laatste in de Jupiler League. Vorige week werd kansloos verloren van Helmond Sport. Ook deze speelronde spelen de Schapenkoppen tegen een Brabantse tegenstander, namelijk FC Eindhoven. Die ploeg doet het minder als voorgaande jaren en staat 11e.

Bij FC Dordrecht is er flink gewijzigd in de basis elf ten opzichte van het duel tegen Helmond Sport. Statia, Daniels, Da Cruz en Vleugels staan in de basis. Dit ging ten kosten van Klooster, Hak, Alkan en Kramer.

In het aardig gevulde Jan Louwers Stadion kwamen zo’n 3000 toeschouwers af op het duel. In een eerste helft waarin Alessio Da Cruz en Alvin Daniels voor FC Dordrecht de beste mogelijkheden kregen voor de 0-1. Ondanks de mogelijkheden van de twee spitsen waren het de Eindhovenaren die op voorsprong kwamen. Jari Vandeputte gaf in de 38e minuut FC Dordrecht doelman Coremans het nakijken met de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

FC Eindhoven kon niet lang genieten van die 1-0 voorsprong, want na drie minuten in de tweede helft kwamen de Dordtenaren op gelijke hoogte. Na een fout in de achterhoede van FC Eindhoven mocht Alvin Daniels binnenwerken op aangeven van Joel Thomas. Toch zou FC Dordrecht er niet in slagen om met een resultaat terug te keren. In de 71e minuut maakt van den Buijs de 2-1 vanaf elfmeter en zorgde daarmee voor de uiteindelijk beslissende 2-1 voorsprong. Jordy Vleugels maakte de overtreding die de strafschop inleidde. In de resterende speeltijd was FC Dordrecht niet bij machte de 2-2 te scoren.

Voor FC Dordrecht betekende de nederlaag alweer de zesde op rij (MVV, Almere City, FC Emmen, VVV-Venlo, Helmond Sport en FC Eindhoven). In de stand is er niets veranderd. De ploeg blijft negentiende (één-na-laatste) in de competitie. Hekkensluiter Achilles’29 verloor eveneens en daarmee blijft het gat van vier punten intact. Het eerstvolgende duel wordt op maandag 28 november gespeeld. Dan wordt er op de Krommedijk gevoetbald. Tegenstander is dan Jong Ajax.