[VIDEO] FC Dordt Update van 30 oktober

FC Dordrecht moest in plaats van de vertrouwelijke vrijdagavond op zondagmiddag 30 oktober spelen. De ploeg van Gerard de Nooijer moest de reis naar Drenthe maken, want FC Emmen was de tegenstander. Die ploeg doet het aardig, staat in de middenmoot en heeft 18 punten. FC Dordrecht kijkt in tegenstelling tot FC Emmen naar beneden, want de ploeg staat 17e met slechts 9 punten.

De opstelling van FC Dordrecht kent een aantal veranderingen ten opzichte van het duel van vorige week tegen Almere City. Amevor kreeg toen rood en wordt nu vervangen door Blake Thompson. Vorige week werd er met 3 voorhoede spelers gespeeld, deze week kiest de Nooijer ervoor om 4-4-2 te spelen. Joël Thomas, vervangt Alvin Daniels in de basisopstelling en is de aanvalspartner van Alessio Da Cruz.

In Emmen waren zo’n 3700 toeschouwers op het duel afgekomen en zij zagen dat het duel begon met wat kansen aan beide kanten, met een openingsgoal voor de Schapenkoppen. Na ruim twintig minuten legde specialist Ricky van Haaren de bal precies op het hoofd van Joël Thomas, die voor de voorsprong zorgde. Vervolgens veranderde het spelbeeld niet echt, maar zowel FC Emmen als FC Dordrecht kwamen tot aan de rust niet meer tot scoren.

De Drentse ploeg ging na rust op zoek naar de gelijkmaker en na ruim een uur was het Cas Peters die vanuit een corner raak kon koppen. Tien minuten voor tijd was het diezelfde Peters die Emmen op voorsprong zette. Dordrecht probeerde nog een punt uit het vuur te slepen met een slotoffensief, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

De nederlaag in Emmen betekent dat FC Dordrecht nu drie wedstrijden op rij heeft verloren (MVV Maastricht en Almere City FC in voorgaande weken). FC Dordrecht blijft 17e in de competitie met 9 punten uit 12 wedstrijden. Het volgende duel wordt weer op de vrijdagavond gespeeld. Dan wacht andermaal een verre trip, dit keer naar het zuiden waar promotiekandidaat VVV-Venlo ditmaal de tegenstander is. Aftrap is om 20:00 uur in Stadion de Koel.