Vijfde nederlaag op rij voor FC Dordrecht

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

FC Dordrecht wist de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie niet te winnen. Bij Jong PSV werd er met 4-2 verloren. Door de nederlaag hebben de Schapenkoppen nu vijf keer op rij verloren.

Jong PSV begon het beste aan de wedstrijd. Bij een voorzet van rechts kon linksbuiten Gakpo in de tiende minuut de 1-0 al binnenschieten. In de 18e minuut kreeg PSV een strafschop door een al dan niet overtreding van Alkan in de zestien. Gudmundsson stond achter de bal en schoot in het midden van het doel. Janssen bleef staan en redde zo zijn ploeg van een 2-0 achterstand. In de 29e minuut kon Paal een voorzet geven vanop zijn rechterflank en aanvoerder Obispo kon binnenkoppen, de 2-0 kwam er dus snel na de redding van Janssen. Het eerste schot op doel bij FC Dordrecht kwam door Mahmudov, maar zijn bal ging ruim over het doel van Van Osch.

Ook de tweede helft begon slecht voor FC Dordrecht want in de 54e minuut dribbelde spits Nikolai Laursen heel makkelijk de Dordtse defensie om daarna de 3-0 te scoren. In de 63e minuut zag Mahmudov een kans om te schieten en zijn schot week af en ging zo tergend traag in het doel, 3-1. De kansen volgende elkaar in een snel tempo op. De pijlsnelle Malen kon na balverlies van Gustavo Hamer alleen naar doel en ook hij benutte zijn kans met een doelpunt. Dordrecht kreeg in de 73e minuut nog een penalty en specialist Jafar Arias nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 4-2 tegen de netten. Dit bleef dan ook de eindstand.

Volgende week speelt FC Dordrecht de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen NEC. De Nijmeegse ploeg kan op de Krommedijk kampioen worden als Fortuna Sittard punten verspeelt.