[VIDEO] Feyenoord verslaat FC Dordrecht in benefietwedstrijd

Op woensdagavond 22 maart speelden Feyenoord en FC Dordrecht een benefietwedstrijd voor het goede doel. De opbrengst van het duel ging naar het Sophia Kinderziekenhuis, die onderzoek doet naar sikkelcelziekte.

Voorafgaand stonden ook twee gelegenheidselftallen tegenover elkaar, namelijk die van Oud-Feyenoord en de Suriprofs Legends. Onder andere Edgar Davids, Ulrich van Gobbel en Pierre van Hooijdonk verschenen aan de aftrap. Het duel eindigde in een 1-0 overwinning voor Oud-Feyenoord. Uit een strafschop wist Pierre van Hooijdonk het enige doelpunt te maken.

Vervolgens mochten de (relatief jonge) elftallen van Feyenoord en FC Dordrecht hun opwachting maken. Bij Feyenoord stonden vooral bankzitters en jeugdspelers in het veld en bij FC Dordrecht dezelfde elf ten opzichte van het gewonnen duel tegen VVV-Venlo (5-2). Uiteindelijk zagen de 32.500 toeschouwers in de Kuip weinig spektakel in de eerste helft. Het tempo lag laag en zowel Feyenoord als FC Dordrecht konden op voorsprong komen. Feyenoord raakte de paal en niet veel later FC Dordrecht de lat. Uiteindelijk werd het vlak voor rust 1-0 voor Feyenoord, dankzij een mooi uitgespeelde aanval waarbij Kramer mocht intikken.

Het spelbeeld zette zich voort in de tweede helft. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden, waarbij FC Dordrecht via Thomas de paal raakte. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-0, want in de 68e minuut was het opnieuw Kramer, die met een schuiver wist te scoren.