Gelijkspel IFC bij competitiestart

IFC is de competitie in de hoofdklasse gestart met een verdiend 1-1 gelijkspel thuis tegen het uit de derde divisie gedegradeerde UDI´19 uit Uden. Trainer Breetveld van IFC had aan zes van de negen nieuwe spelers in de selectie gelijk het vertrouwen gegeven in de vorm van een basisplaats. Tevens had hij aan de ervaren Nico Ramos een opvallend aanvallende positie toebedeeld.

IFC begon goed aan de wedstrijd en nam in de eerste 20 minuten van de wedstrijd het doel van de tegenstander regelmatig onder vuur. Zo werd onder andere met een schot van Ronnie Nouwen en een kopbal van Billy Nzojyibwami doelman Van Boxtel op de proef gesteld. Langzamerhand kregen de gasten echter meer controle over de wedstrijd en in de 30e minuut moest keeper Davey van Pelt voor het eerst echt in actie komen. Een vijftal minuten later was het wel raak voor UDI´19. Na een snel genomen vrije trap werd hun topscorer Wassenberg ingespeeld. Van buiten de zestien meter liet hij de Ambachtse keeper kansloos met een mooi schot 0-1.

Na de pauze kwam IFC als een raket uit de startblokken. Perry van Eijken verovert de bal op het middenveld, loopt door en geeft een steekpas op de zich goed vrijlopende aanvoerder Danny Slingerland, die de bal prima tegen de netten schiet 1-1 en dat binnen 30 seconden. Het spel golft in het verdere verloop van de wedstrijd op en neer. Dit levert voor beide teams diverse mogelijkheden en kansen op, maar verdere doelpunten worden echter niet meer gescoord. Beide teams konden zodoende na afloop goed leven met het eerste behaalde wedstrijdpunt.