Groote Lindt te sterk voor Everstein

In de verste uitwedstrijd van het seizoen heeft Groote Lindt drie keer weten te scoren. Echter werd er maar één treffer goedgekeurd. De eindstand van 0-1 was al bij rust bereikt door de rake kopbal van Nasir el Arbaoui.

Everstein – Groote Lindt was een wedstrijd met grote belangen. Voor Everstein gold de mogelijkheid om aan te sluiten bij de middenmoot en voor Groote Lindt dreigde na twee nederlagen op rij bij een volgende verliesbeurt de nacompetitie plekken om lijfsbehoud. Dat Groote Lindt daar teveel kwaliteit voor in de ploeg heeft, ondanks vele afwezigen, liet men in de eerste helft zien. Het elftal had het meeste balbezit en dicteerde het tempo. Evenstein zocht het met name via de snelle linksbuiten en hadden in hun aanvoerder een belangrijke pion op het middenveld. In de eerste helft was het Nasir el Arbaoui die uit een voorzet van Sonny Schouten tegendraads de 0-1 in kopte. Deze voorsprong kwam tot de rust niet meer in gevaar maar had groter kunnen en moeten zijn.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld waarbij het wachten was op een grotere voorsprong. De Zwijndrechters waren met name in de beslissende fase te vaak onnauwkeurig. Zo werden de zeeën van ruimte die Everstein weg gaf slecht benut. Daarnaast werden er ook twee treffers afgekeurd. Everstein bleef daarmee in de wedstrijd, maar kreeg niet de mogelijkheden die het nodig had om tot scoren te komen.

Met de overwinning nam Groote Lindt weer afstand van de ploegen eronder en lijkt de 5e plaats het maximaal haalbare. Op zaterdag 8 april komt de lijstaanvoerder en titelkandidaat Drechstreek naar Groote Lindt. De uitwedstrijd eindigde in 3-3 en het betekende de ommekeer van het seizoen voor Groote Lindt na een dramatische start.