Groote Lindt wint eerste duel van het seizoen

Groote Lindt heeft in de thuiswedstrijd tegen Everstein gedaan wat het moest doen. De ploeg wist de broodnodige drie punten in eigen huis te houden. De overwinning was terecht en dankzij de overwinning is Groote Lindt niet meer de hekkensluiter in de competitie.

In de eerste helft was De Lindt duidelijk de bovenliggende partij. Het elftal speelde veelal op de helft van de tegenstander. Echter was het na circa 10 minuten toch 0-1. Een uitval van Everstein werd goed uitgespeeld en de eerste kans was meteen raak. Van paniek bleek gelukkig geen sprake. Groote Lindt pikte de draad weer op en bleef op zoek gaan naar doelpunten. Het team kreeg waar het recht op had, want via de steeds beter in vorm rakende Michael Slingerland kwam De Lindt op gelijke hoogte en zelfs niet veel later op voorsprong. Met een 2-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Een score die de tweede helft verder uitgebouwd moest worden om zodoende de wedstrijd rustig uit te spelen. Dit ging echter niet gemakkelijk, want kansen werden niet benut en Everstein bleef daarmee in de wedstrijd. Zonder tot echt grote kansen te komen bleef de spanning tot de 88ste minuut voelbaar aanwezig op het sportpark. Want in die 88ste minuut werd er door opnieuw Michael Slingerland een einde gemaakt aan alle onzekerheid en schoot hij met een droge schuiver de 3-1 binnen, waarmee de eindstand op het boord kwam.

De overwinning is een grote opsteker voor Groote Lindt. De ploeg wacht volgende een thuisduel tegen De Alblas