Handbaldames Conventus winnen met extra veldspeelster

De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag een ruime overwinning geboekt op sv Twist. Het Zwijndrechtse team pakte direct in de eerste helft een ruime voorsprong en stond deze nier meer af.

Ondanks het missen van vier basisspeelsters begon Conventus vol goede moed aan de wedstrijd tegen Twist, het was het laatst geklasseerde team in de competitie. Het team begon dan ook sterk aan de wedstrijd en liep al binnen het eerste kwartier uit tot een 7-3 voorsprong. Maar waar het team aanvallend veel wist te scoren, gaf het verdedigend de tegenstander ook veel ruimte. Met rust stond de comfortabele score van 14-8 op het bord.

In de tweede helft wist het team dat het de voorsprong moest behouden. Hierbij kozen coaches Ad en Bianca Noordhuizen er voor om verschillende dingen te proberen, zoals het,tot verrassing van de scheidsrechter,toevoegen van een zevende veldspeelster, ten koste van de keepster. Dit leverde het team waardevolle kennis op, maar vergrootte de voorsprong in de wedstrijd nauwelijks. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 26-18 overwinning op het scorebord.