Handballers Conventus maken kampioen lastig

De handbalheren van Conventus hebben op zondag 12 maart met opgeheven hoofd het veld mogen verlaten, na met maar vier punten te hebben verloren van kampioen Ventura. Het Zwijndrechtse team speelde vooral een sterke tweede helft, waarmee het de kampioen erg lastig maakte.

Als nummer zes in de competitie zou de wedstrijd tegen het sterke Ventura lastig worden, maar al in de openingsminuten kon het team van coach Ralph Speets de tegenstander stevige tegenstand geven. Ventura kende grote problemen om door de solide Zwijndrechtse defensie te komen, waardoor de stand aanvankelijk gelijk op ging. Gedurende de helft vorderde verzwakte de verdediging van Conventus door een teruglopende concentratie, met als gevolg dat Ventura de voorsprong steeds verder uit kon breiden, met een 7-12 ruststand als gevolg.

Vanaf het beginsignaal van de tweede helft was de focus weer volledig terug bij de spelers. Het team kon het fysiek sterke Ventura weer erg lastig maken in de verdediging, waardoor de tegenstander slechts acht maal keeper Jordy Vreugdenhil wist te passeren. Met negen doelpunten van Conventus was de thuisspelende partij in de tweede helft succesvoller. De achterstand was echter al te groot: er werd met 16-20 verloren.