Hattrick Achahbar zorgt voor bekerwinst FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van MVV. Anass Achahbar was met drie doelpunten dé man van de wedstrijd.

De Schapenkoppen begonnen het duel sterker en kwamen na zo’n twintig minuten spelen op voorsprong. Achahbar schoot van afstand raak. MVV wist nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Thijmen Goppel wist de bezoekers uit Zuid-Limburg naast FC Dordrecht te zetten.

In het begin van de tweede helft probeerden beide ploegen de voorsprong te creëren. In de slotfase werd het duel in Dordts voordeel beslist. Een kwartier voor tijd wist Achahbar een rommelig doelpunt achter de MVV-doelman te krijgen en zo’n vijf minuten voor tijd wist hij het duel op slot te gooien.

Dankzij de overwinning plaatst FC Dordrecht zich voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 voor de tweede ronde.