IFC handhaaft zich in de hoofdklasse

Hoewel IFC in de laatste competitiewedstrijd op het eigen veld met 1-3 verloor van kampioen Blauw Geel´38 uit Veghel speelt IFC ook in het komende seizoen weer in de hoofdklasse. Na 30 wedstrijden is de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht op de tiende plaats geëindigd in de hoofdklasse B.

De kampioen Blauw Geel´38 bleek in de wedstrijd duidelijk over de betere ploeg te beschikken, had de controle over de wedstrijd en had veelvuldig balbezit. Het was echter IFC, dat enkele minuten voor de rust na een snelle aanval met Yoeri Rombouts als aangever via Akin Arslan op voorsprong kwam 1-0. In de blessuretijd van die eerste helft viel echter de gelijkmaker.

Na de rust zetten de gasten aan en IFC had daarbij geluk, dat tot twee keer toe de lat een tegentreffer voorkwam. Hierna had IFC door middel van Arslan en Danny Slingerland ook twee kansen om weer op voorsprong te komen. In een tijdsbestek van vijf minuten beslisten de Brabanders echter de wedstrijd, met onder andere een doelpunt van de topscorer van de afdeling Mols, in hun voordeel 2-1 en 3-1.

Gezien de (tussen)standen bij de overige wedstrijden, gebeurde er in de laatste twintig minuten weinig meer en konden daarna beide ploegen opgelucht de kleedkamer opzoeken. IFC had zich gehandhaafd en de tegenstander had geen blessures of schorsingen opgelopen richting de te spelen district bekerfinale.

Met deze nederlaag, maar wel met klassenbehoud neemt trainer Jack van den Berg na vier succesvolle jaren (waarin kampioen geworden in zowel de 2e als 1e klasse), net als keeperstrainer Martin de Koning afscheid van IFC. Ook goalgetter Yoeri Rombouts met meer dan 100 officiële doelpunten achter zijn naam speelde vandaag zijn laatste wedstrijd voor IFC. De Ambachters blijven ook volgend seizoen de hoogst spelende amateurclub op zondag van de Drechtsteden.