IFC in de hoek waar de klappen vallen

IFC wist op eigen veld niet van O.S.S. 1920 te winnen. De ploeg uit Noord-Brabant, die in 2017 nog ongeslagen is, wist in de slotfase met 2-3 te winnen.

IFC trad aan zonder de geblesseerde Ronnie Nouwen, maar met een verder volledig fitte selectie. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong door topschutter Yoeri Rombouts. Dit nadat daarvoor al een doelpunt van aanvoerder Danny Slingerland wegens buitenspel was afgekeurd. Nog voor de rust draaiden de Brabanders via Tom Pijnenburg de zaken om (1-1).

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd kwam IFC sterk voor de dag. Desondanks kwam het op een 1-2 achterstand. In de 85ste minuut kreeg IFC een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Via het hoofd van een verdediger in de muur bracht Ufuk Akkanoglu beide teams op gelijke hoogte (2-2). In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg opnieuw Akkanoglu een grote kans om IFC de overwinning te bezorgen. Helaas miste zijn inzet de juiste richting. In de vierde en laatste minuut van de blessuretijd ging een verdediger van IFC behoorlijk in de fout, waarna de topscorer aan de zijde van O.S.S. 1920 Tony de Groot de beslissende 2-3 maakte.

Door dit vierde verlies in de laatste vijf wedstrijden is IFC gezakt naar de negende plaats in de hoofdklasse B, waarin Blauw Geel’38 uit Veghel zich tot kampioen kroonde. Hiermee is IFC zich overigens nog geenszins verzekerd van klassenbehoud. De voorsprong op de ploegen, die tot het spelen van degradatiewedstrijden veroordeeld worden, bedraagt immers nog maar vijf punten met nog drie duels voor de boeg.