IFC weet negatieve uitreeks te doorbreken

IFC heeft op zondag 12 maart in het Brabantse Oss een belangrijk duel gespeeld om aansluiting met de subtop te behouden. De ploeg moest spelen tegen D.E.S.O. dat onderin de middenmoot staat. Voor IFC zijn uitwedstrijden vooralsnog een nachtmerrie, want de ploeg van trainer Jack van den Berg won er slechts één uit negen.

Na een kwartier spelen moest IFC door een blessure van Perry van Eijken al snel wisselen. De eerste helft waarin IFC de bovenliggende partij was, maar waarin het niet tot scoren kwam.

Met nog ruim een kwartier te spelen in de tweede helft leidde een voorzet van aanvoerder Danny Slingerland tot een scrimmage tussen twee aanvallers van IFC en met twee verdedigers plus doelman van de gastheren. De scheidsrechter oordeelde daarbij een overtreding gezien te hebben en legde de bal op de strafschopstip. Spits Yoeri Rombouts bleef koel en zorgde voor de 0-1. Een vijftal minuten later zorgde dezelfde Rombouts, met zijn achtste competitiegoal, op aangeven van de ingevallen Marwin Richard voor de 0-2 eindstand.

Door deze goede overwinning klimt IFC naar de zevende plaats in de stand. IFC heeft nu een voorsprong van 8 punten op de ploegen, die aan het eind van de competitie tegen degradatie moeten gaan strijden in de nacompetitie. Aan de andere kant heeft IFC ook maar drie verliespunten meer dan de nummer vier in de stand en is het na twee wedstrijden koploper in de derde periodestand.