IFC weet voorsprong niet om te zetten in overwinning

Net als vorige week wist IFC een voorsprong van twee doelpunten niet om te zetten in een overwinning. Ook nu weer scoorde de tegenstander O.S.S. 1920 in dit geval diep in de blessuretijd de 2-2 gelijkmaker.

Trainer Breetveld had één wijziging in de basisopstelling doorgevoerd. Perry van Eijken keerde terug, waardoor Achraf el Hajouti op de reservebank diende plaats te nemen.
Bijna halverwege de eerste helft was het de doelman van de thuisploeg, die een fraai afstandsschot van Edison Warner uit de bovenhoek tikte. Uit de daaropvolgende corner was het Ronnie Nouwen die voor de 0-1 zorgde. Nog voor de rust lag de doelman in de weg op een vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland.

Niet voor het eerst dit seizoen scoorde IFC vlak na de rust. Een goede aanval via Slingerland en Michael Potkamp werd door Jeremy Hensen van dichtbij afgerond voor de 0-2.
In de slotfase ontketende de thuisploeg een offensief waarbij het steeds opportunistischer ging spelen en in de 83ste minuut leverde dit een benutte penalty op door Van Sonsbeek. In de fase daarna had IFC ook twee grote kansen via Perry van Eijken en Jeremy Hensen om de wedstrijd definitief te beslissen maar ook O.S.S. 1920 had goede mogelijkheden. In de vijfde minuut van de blessuretijd kregen de Ossenaren een vrije trap op 18 meter van het doel toegekend, die door Van Huijgevoort knap werd binnengeschoten voor de 2-2 eindstand.
Door dit frustrerende gelijke spel blijft IFC op de zesde plaats staan op de ranglijst in de hoofdklasse B.