Jeugdteam Pelikaan bereikt finale nationale beker

Pelikaan JO9-1 heeft zich op maandag 5 juni tot winnaar van de VoetbalRijnmond Cup gekroond. De Zwijndrechtse formatie was te sterk voor de leeftijdsgenoten van Spartaan’20 uit Rotterdam-Zuid.

In september 2016 startte JO9-1 de race om de Abel/voetbalrijnmondcup. De weg was lang, maar na overwinningen op Smitshoek, Rockanje, CKC, PPSC én Spijkenisse bereikte dit talentvolle team de finale. De tegenstander werd het eveneens talentvolle Spartaan’20. Om 8:30 uur werd er gestart met de wedstrijd. Het werd een spannende finale, met een 1-1 stand werd er gerust. Uiteindelijk trok Pelikaan JO9-1 aan het langste eind en werd er met 2-1 gewonnen.

Pelikaan JO9-1 werd eerder dit seizoen al kampioen en staat op zaterdag 10 juni in de finale van de KNVB Beker tegen RKTVC JO9-1 uit het Noord-Brabantse Tiel. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van de Be Ready uit Hank (Noord-Brabant) en start om 9:00 uur.