Kansloze avond voor FC Dordrecht bij Jong AZ

FC Dordrecht wist op bezoek bij Jong AZ geen punten te pakken. Tegen de nummer vijftien van de Jupiler League werd met 3-1 verloren.

In de eerste helft begon FC Dordrecht met veel balbezit. In de zesde minuut stond spits Druijf helemaal alleen en de spits legde de bal breed naar de opgekomen rechtsachter Church die meteen scoorde: 1-0. Wat volgde was een goede volley van Mahmudov maar de keeper maakte een goeie redding.

In de 26e minuut kon Jacobs de bal op zijn borst controleren en voorbij keeper Janssen schieten: 2-0. De volgende mogelijkheid was opnieuw voor de beloften van AZ. Rechtsbuiten Goudmijn kon schieten maar zijn schot ging net boven het doel van Janssen. Calcan kreeg in de 38e minuut een vrije trap en zijn schot week af op de muur en belande op de lat.

De tweede helft begon evenwichtig en beide clubs kregen enkele kansen. De kansen werden in tegenstelling tot de eerste helft niet efficiënt afgemaakt door de thuisploeg. Het niveau van de wedstrijd ging naar beneden en beide teams konden amper kansen creëren. In de 76e minuut werd Jacobs heel makkelijk de diepte ingestuurd waardoor de middenvelder makkelijk kon scoren: 3-0.

Een duidelijk aangeslagen FC Dordrecht vond geen oplossingen voor het spel van de belofteploeg uit Alkmaar. Dordt kon nog eens scoren maar de goal van Mahmudov werd afgekeurd voor buitenspel. In de 89e minuut kon Mahmudov toch de eretreffer maken voor FC Dordrecht. De aanvaller stifte de bal mooi over doelman Olij.

De volgende wedstrijd staat maandag 9 april al op de planning. De Schapenkoppen spelen dan in De Geusselt tegen MVV Maastricht. De heenwedstrijd in Dordrecht was er eentje om snel te vergeten want FC Dordrecht gaf een 2-1 voorsprong als ruststand uit handen in de tweede helft. Het werd nog 2-4 voor de bezoekers uit Maastricht. MVV staat momenteel achtste maar heeft evenveel punten als FC Dordrecht wat twaalfde staat.