[VIDEO] FC Dordt Update van 13 maart

Voor FC Dordrecht wacht opnieuw een lastige speelronde, want het moest op bezoek bij Almere City, de nummer zeven van de Jupiler League. De Schapenkoppen staan één-na-laatste en de voorsprong op hekkensluiter Achilles’29 is geslonken naar vijf punten.

Bij FC Dordrecht één wijziging in de opstelling ten opzichte van het verloren duel tegen MVV. Joey Godee keerde terug van een schorsing en stond meteen in de basis. Het kind van de rekening was Joris Kramer.

Het duel begon meteen voortvarend voor de Schapenkoppen. Joël Thomas kreeg een afgemeten voorzet van Everon Pisas, maar de Fransman kopte op de lat. Vijf minuten later, in de tiende minuut, was het echter wel raak aan de andere kant. Ahannach wist namens Almere City de ploeg al gauw op voorsprong te brengen. Vervolgens kregen beide ploegen een paar kleine mogelijkheden, maar er gebeurde niet veel in Flevoland. In de 43e minuut was het echter opnieuw raak voor Almere City. Het was Shaquille Mac-Donald die de 2-0 binnenwerkte. Dit was tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft was het bijna Cerezo Hilgen die zijn voorzet in het doel zag vliegen. Helaas voor de Schapenkoppen ging de bal maar net over het doel. Vlak na deze mogelijk viel opnieuw een treffer aan de andere kant. In de 55e minuut was het opnieuw aanvaller Mac-Donald die raak kopte uit een hoekschop. Voor Almere City was het mooi zo en het nam gas terug. Ook bij de spelers van FC Dordrecht spatte het vertrouwen in een goed resultaat niet terug op het veld. Veel kansen werden aan beide kanten niet meer gecreëerd, waardoor het duel bleef steken op 3-0.

Voor FC Dordrecht verandert er niets in de stand, want ook Achilles’29 verloor. Het blijft op negentien punten staan, met nog acht duels voor de boeg. Voor FC Dordrecht wacht op vrijdag 17 maart opnieuw een lastig duel. Dan komt de koploper van de Jupiler League naar de Krommedijk. Om 20:00 uur speelt het namelijk tegen VVV-Venlo.