Nederlaag voor FC Dordrecht tijdens seizoensopening

FC Dordrecht speelde vrijdagavond 18 augustus haar eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Om 20.00 uur werd er afgetrapt in Sittard tegen Fortuna Sittard. De Schapenkoppen wisten slechts eenmaal het doel te raken, Fortuna Sittard scoorde vijfmaal.

FC Dordrecht had in het begin van de wedstrijd een kans. Denis Mahmudov was dicht bij een doelpunt voor de Dordtenaren, maar wist de treffer niet af te maken. De Limburgers wisten na 15 minuten wel het net te vinden. Tien minuten later werd het tweede doelpunt gescoord. Voor de rust wisselde trainer Gérard de Nooijer speler Jordy Vleugel voor Mailson Lima Duarte Lopes. FC Dordrecht ging met een 2-0 achterstand de rust in.

Na de rust werd het spel niet beter. In de 63ste minuut wist Fortuna Sittard-speler Finn Stokkers opnieuw een doelpunt te maken voor de Limburgers. Een minuut later was het Gustavo Hamer die voor FC Dordrecht het net wist te vinden. Hamer komt op huurbasis over van Feyenoord. Weer een minuut later wist Andre Vidigal een punt te scoren voor de Limburgers. De stand stond hierdoor inmiddels op 4-1. Na twee wissels aan zowel de kant van FC Dordrecht als Fortuna Sittard wist Stefan Aškovski de stand in de 90ste minuut op een 5-1 voor Fortuna Sittard te brengen. In de laatste extra speelminuten kreeg Sai van Wermeskerken een rode kaart vanwege het neerhalen van een Limburger. FC Dordrecht heeft hierdoor de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. De ploeg staat hierdoor na de eerste wedstrijd laatste in de ranglijst van de Jupiler League.

De samenvattingen van de Jupiler League-wedstrijden die op vrijdagavond worden gespeeld zijn voortaan op zaterdagavond om 18.00 uur te zien op Veronica TV. De inhoud en de maandaguitzending blijven hetzelfde.