Negatieve reeks IFC verbroken

IFC heeft op zondagmiddag 19 februari de eerste overwinning van het jaar behaald. De hoofdklasser uit Hendrik-Ido-Ambacht versloeg het eveneens in de middenmoot spelende Halsteren met 4-2. Hiermee werden drie belangrijke punten gepakt om enige afstand te houden ten opzichte van de onderste vier plaatsen. Ook is daarmee de derde periode goed begonnen.

Al in de tweede minuut kwam IFC op een achterstand te staan, maar daarna was het de betere ploeg op het veld. Een nuttige intikker van Yoeri Rombouts én een doelpunt van aanvoerder Danny Slingerland bracht de Ambachters aan de leiding en na ruim een half uur spelen, zorgde de koppende Brian Leons voor een 3-1 ruststand.

De tweede helft was levendig, maar aanvankelijk zonder veel grote kansen voor beide ploegen. Na een corner van Danny Slingerland sprong verdediger Levi Spencer Salomao boven iedereen uit en zijn kopbal zorgde voor een comfortabele 4-1 voorsprong.. Hoewel in de slotfase Halsteren nog wel een keer tot scoren kwam, kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Door deze nuttige, maar verdiende overwinning, staat IFC achtste in de zondag Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jack van den Berg heeft nu 27 punten uit 20 duels en staat daarmee stevig in de middenmoot. Het eerstvolgende duel is pas op zaterdag 11 maart. Dan moet de ploeg op bezoek bij DESO (twaalfde) uit het Brabantse Oss.