FC Dordrecht verliest op bezoek bij Excelsior

FC Dordrecht heeft de regioderby bij Excelsior niet weten te winnen. Op Woudestein verloor de ploeg van Claudio Braga met 3-2. De Schapenkoppen stonden na 45 minuten spelen nog met 0-1 voor.

De eerste grote kans was voor Pedro Marques na verkeerd terugspelen van Joël Zwarts, maar Excelsior-doelman Alessandro Damen voorkwam een achterstand. Nadat Ahmad Mendes Moreira voor Excelsior na 24 minuten spelen naast had geschoten, was het drie minuten later alsnog raak. Dit was echter aan de andere kant, waar Anass Achahbar een voorzet binnenschoot, 0-1.

Na rust ging Excelsior beter spelen en wist dan ook de wedstrijd te kantelen. Eerst bezorgde Dogucan Haspolat de bal aan de zijkant bij Siebe Horemans. Zijn voorzet werd door Rai Vloet binnen geschoten. Drie minuten later veroverde Vloet de bal, gaf hem mee in de loop aan Stijn Meijer en die schoof de 2-1 binnen.

Twintig minuten voor tijd zorgde Vloet ook voor 3-1. Bij een corner stormde hij richting eerste paal en kopte binnen. In de slotfase kwam FC Dordrecht nog terug in de wedstrijd dankzij Quincy Hogesteger. Hij wist de rebound na een inzet van Achahbar te benutten.