[VIDEO] FC Dordt Update van 4 november

Na een verre uitwedstrijd tegen FC Emmen afgelopen zondag moest de ploeg van Gerard de Nooijer ook op vrijdagavond een verre trip maken, want VVV-Venlo was de tegenstander. Die ploeg doet het uitstekend en strijdt mee om de bovenste plekken in de competitie. FC Dordrecht kan voorlopig nog niet denken aan de play-offs, want de ploeg staat 17e.

Vorige week speelde de Dordtenaren nog met een 4-4-2 opstelling, deze week wordt er weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling gespeeld. In Venlo kwamen zo’n 4200 toeschouwers af op het duel en zagen aan het begin dat VVV beter was, zonder ook maar echt te overtuigen. Ralf Seuntjens schoot uit de draai, maar kon keeper Tim Coremans niet verrassen. Aan de andere kant kopte Erol Alkan net naast het Venlose doel. Het was lange tijd de enige kans voor de Schapenkoppen.

VVV kwam na 22 minuten wel op voorsprong. Vito van Crooij schoot raak van afstand. De thuisploeg kreeg nog een dot van een kans, maar Coremans was Johnatan Opoku de baas. Pal voor rust kwam FC Dordrecht vanuit het niets op gelijke hoogte. Michael Chacon werd naar de grond gewerkt en benutte zelf de strafschop.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht beter voor de dag. Joel Thomas knalde van afstand, maar keeper Delano van Crooij redde moeizaam. Even later scoorde VVV wel vanaf elf meter. Clint Leemans bezorgde de voorsprong voor de thuisploeg. VVV overtuigde niet en FC Dordrecht bleef uitzicht houden op een punt, maar uiteindelijk besliste Seuntjens het duel door de 3-1 te maken.

In de slotfase kreeg VVV-speler Tim Receveur nog een rode kaart na een flink opstootje. De stand veranderde niet meer. FC Dordrecht staat zeventiende in de Jupiler League. De Limburgers zijn de nieuwe koploper. Volgende week vrijdag wordt er weer gespeeld op de Krommedijk, want Helmond Sport komt dan op bezoek. Die ploeg staat tiende.