Pelikaan laat kans om top te bestormen liggen

Pelikaan wist tijdens het uitduel tegen DCV niet te overtuigen. De Zwijndrechtse formatie kwam niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Daar waar er in de tweede helft nog iets gebeurde waren de hoogtepunten in de eerste helft heel schaars. In de derde minuut was er een geval van hands bij een DCV-verdediger in zijn eigen zestienmetergebied, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. In de 43e minuut kreeg Jordy van Buren een dot van een mogelijkheid, de enige kans van de eerste helft voor beide teams, maar hij schoot tegen de keeper op.

De tweede helft bood iets meer om naar te kijken. DCV schoot in het eerste kwartier twee keer op doel, waarvan er één via een Pelikaan-verdediger naast ging. In de 62e minuut de eerste vloeiende aanval van Pelikaan. Deze ging via Jordy van Buren en Anouar Saïd naar Sharog Susani die de bal over het doel van DCV schoot. Beide ploegen toonde aan het eind van de wedstrijd dat zij niet tevreden zouden zijn met een gelijkspel. DCV ging wat meer opportunistischer spelen met lange halen naar voren, maar creëerde niets

Pelikaan wist in de slotfase nog twee mogelijkheden te krijgen. Eerst stuurde Sharog Susani met een verre pass van achteruit Jordy van Buren aan het werk maar die kreeg niet de vrijheid van de DCV-verdedigers om gevaarlijk te worden. Even later de grootste kans in de tweede helft voor Pelikaan, toen bij een aanval door het midden de bal plots voor de voeten van de ingevallen Jeffrey Nossent kwam. Zijn schot werd ternauwernood door de keeper van DCV tot corner verwerkt.

Al met al was het gewoon een slechte wedstrijd. Door het gelijkspel staat Pelikaan nu vijfde met 38 punten uit 23 wedstrijden. De achterstand op nummer drie Hellevoesluit is maar twee punten en nummer vier BVCB heeft evenveel punten als Pelikaan. Op zaterdag 29 april speelt Pelikaan haar volgende wedstrijd. Dan mag het om 15:00 uur thuis spelen tegen Papendrecht. Die ploeg staat dertiende (één-na-laatste) in de competitie.