Pelikaan verliest ook van Heukelum

In het eerste gedeelte van de eerste helft gebeurde er zaterdag 14 oktober niet veel. En daarom was de eerste de beste kans die Pelikaan gelijk een doelpunt opleverde volkomen onverwacht.

Een prima aanval die begon met een verre pass van Sharog Susani die op links twee man zag vrijstaan. Adilson Dias de Barros ontving de bal en gaf een uitstekende voorzet die de vrijstaande Jermain Bebrout bereikte en hij kopte de langs de doelman: 1-0. Een vrijwel identieke situatie vond vijf minuten later plaats maar nu vanaf rechts. Jordy van Buren trok de bal terug vanaf de achterlijn en weer stond Jermain Bebrout vrij vlak voor de keeper maar nu kopte hij tegen de doelman aan. Dat had de 2-0 moeten zijn. Acht minuten later was het andersom, bij een ingooi van Heukelum stond de verdediging van Pelikaan niet op te letten en hun spits schoot de vanaf rand zestien langs keeper Cas Hagman, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De thee was net naar binnen gewerkt en Pelikaan stond alweer achter. Na niet goed opstellen van de Pelikaan-verdediging kwam diezelfde spits alleen voor Cas Hagman en het was 1-2. Eenzelfde situatie als vorige week tegen Drechtstreek dat ook snel na rust op 1-2 kwam. Uiteraard probeerde Pelikaan op gelijke hoogte te komen. Jermain Bebrout had een goede actie en zijn voorzet kwam bij Jesper Nossent terecht die de bal voorlangs schoot. In de 61e minuut werd er al een waarschuwing uitgedeeld door Heukelum want na een prima aanval schoten zij op de paal. Zeven minuten later was het pleit beslecht. Een aanval over links, een voorzet en de bal werd van dichtbij ingeschoten, 1-3. Toch gaf Pelikaan het niet op. Een ver schot van Jesper Nossent zeilde over het doel van Heukelum, nog een schot van Jordy van Buren verdween net over de kruising achter het doel. Twee minuten voor de officiële speeltijd was het definitief over voor Pelikaan. Een uitbraak van Heukelum werd op een fraaie manier afgerond en de eindstand werd hierdoor bepaald op 1-4.

Eén punt uit vier wedstrijden. Dat zal niemand hebben verwacht na een goede voorbereiding. Vorig seizoen werden er ook veel thuiswedstrijden verloren dus de geschiedenis herhaalt zich. Echter, toen werden wel de eerste zeven uitwedstrijden gewonnen en dat is het verschil tot nu. Het enige puntje wat er gehaald is, was ook nu in een uitwedstrijd.