Pelikaan vindt de weg naar boven

Pelikaan speelde op zaterdag 11 maart een ‘Drechtsteden-derby’ thuis tegen hekkensluiter Alblasserdam. Pelikaan staat netjes in de subtop en kan bij een overwinning omhoog kijken in de ranglijst.

Zoals vaker dit seizoen begon Pelikaan sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut kreeg de Zwijndrechtse formatie al een grote kans om te scoren. Desalniettemin scoorde Pelikaan vroeg in de wedstrijd. Een vrije trap werd door Sharog Susani met gevoel op het hoofd gelegd van Jesper Nossent die keurig inkopte: 1-0. Alblasserdam moest nu ook de aanval zoeken ,maar zonder een uitgespeelde kans te creëren kwamen zij onverwacht op 1-1. Deze treffer kwam uit een gelijkwaardige situatie als bij de 1-0 , want ook nu werd er gescoord uit een standaard situatie.

Na de 1-1 brak het kwartiertje van Anouar Saïd aan. Hij begon met een schot in de 17e minuut dat door de Alblasserdamse keeper werd gehouden. In de 24e minuut verscheen Anouar Saïd alleen voor de keeper na een verre pass vanuit het achterveld maar hij treuzelde te lang en zo werd deze kans verprutst. Maar drie keer is scheepsrecht, want na weer een verre pass van de verdediging van Pelikaan kwam hij ook nu alleen voor de keeper. Na eerst tegen de doelman aangeschoten te hebben verzilverde hij de rebound, waardoor het na dik half uur spelen 2-1 was. Pelikaan dacht en hoopte met deze stand de rust te halen, maar kwam bedrogen uit. Want net voor rust werd het toch 2-2. Een aantal verdedigende fouten van Pelikaan werden goed afgestraft door Alblasserdam.

Pelikaan begon sterk aan de tweede helft, met druk op de verdediging van Alblasserdam, die hun aanvallers alleen konden bereiken met verre trappen van achteruit. Deze druk werkte Pelikaan in zijn voordeel, want Anouar Saïd wist na een lange pass opnieuw voor de doelman te komen. Opnieuw wist de aanvaller uit de rebound te scoren: 3-2. Na twintig minuten in de tweede helft kon Pelikaan de wedstrijd beslissen. Een uitbraak van Pelikaan, waarbij Jesper Nossent en Anouar Saïd met één verdediger voor de keeper kwamen, maar dit niet goed uitspeelde. Pelikaan bleef het overwicht houden en kreeg enkele goede mogelijkheden om het duel definitief op slot te gooien. Uiteindelijk viel de beslissende treffer in de 90e minuut. Alblasserdam zette alles-op-alles, waardoor er ruimte voor Pelikaan ontstond. Uiteindelijk wist Daniël Munoz hiervan te profiteren. Hij kwam alleen voor de keeper, speelde hem uit, en wist de bal beheerst in het doel te krijgen. In de blessuretijd schoot Pelikaan via Anouar Saïd nog op de paal, waardoor hij geen hattrick wist te maken.

Uiteindelijk een terechte overwinning voor Pelikaan zonder groots te spelen. De ploeg wist dit te compenseren met strijdlust en enthousiasme. Door de overwinning staat Pelikaan op een vierde plaats met een achterstand van vijf punten op koploper Heerjansdam. Op dinsdag 14 maart speelt Pelikaan thuis tegen OHVV voor de Regio Rijnmondcup. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat voor zaterdag 18 maart op het programma. Dan speelt het een heel belangrijk duel tegen directe concurrent Nieuwenhoorn. Op het eigen Sportpark Bakestein wordt dan om 15:00 uur gespeeld.