Rode kaart nekt FC Dordrecht in Oss

FC Dordrecht wist de vierde speelronde van de Jupiler League niet winnend af te sluiten. Bij de nummer twee, FC Oss, werd met 3-1 verloren. De Schapenkoppen speelde het grootste gedeelte van het duel met tien man.

Het duel begon veelbelovend voor de Dordtenaren. Na achttien minuten wist Denis Mahmudov uit de kluts de 0-1 te maken. Eén minuut later kantelde het duel meteen weer. Feyenoord-huurling Gustavo Hamer kreeg namelijk rood, nadat hij een overtreding maakte op rand 16 meter. Twee minuten later, in de 22e minuut, was stond de stand weer gelijk. Uit een vrije trap wist Kamaci de 1-1 te maken. Via Kaak kreeg FC Oss nog een mogelijkheid, maar verder dan dat kwamen beide ploegen niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft was het lang wachten op de kansen. In de 59e minuut was het echter opnieuw raak voor FC Oss. Van der Venne wist de bal over doelman Wolters te lobben voor de 2-1. Trainer Gérard de Nooijer probeerde met het inbrengen van Arias een offensief in te zetten, maar zoals vaker in het voetbal levert dat een averechts effect op. Tien minuten voor tijd wist Kamaci namelijk de beslissende 3-1 te maken. De speler kwam oog-in-oog met Wolters en bleef koel voor de Dordtse doelman. Het tweede doelpunten van Kamaci bepaalde ook meteen de uitslag van het duel.

Door de nederlaag zakt FC Dordrecht in de ranglijst. De ploeg is nu op plek 12, met vier punten uit vier duels. FC Oss stijgt naar de eerste plek in de Jupiler League. Op vrijdag 15 september staat voor FC Dordrecht weer een thuisduel op het programma. Op de eigen Krommedijk komt dan Almere City FC op bezoek. Zij hebben eveneens vier punten uit vier duels.