ASWH bereikt verrassend de tweede ronde van de KNVB-Beker

ASWH heeft gisteravond op imponerende wjze de laatste 32 van het toernooi om de KNVB Beker bereikt. De Ambachters rekenden in Groesbeek al voor rust af met tweededivisionist De Treffers. ASWH zette de gastheren in de eerste rondgang met zeer goed voetbal op een 0-3 achterstand. In de tweede helft kwam de voorsprong van de ploeg van trainer Jack van den Berg geen moment in gevaar.

In de negentiende minuut begon Peter de Lange aan een mooie actie, waarbij hij de bal langs en over enkele tegenstanders wipte, combineerde met Bart Deprez en vervolgens met links een mooi boogballetje los liet dat in de bovenhoek achter de kansloze doelman plofte.

Kort voor het half uur werd Lars Bosscha gevloerd met een stevige tackle. De toegekende vrije trap werd door Mels van Driel met zijn befaamde linkervoet voor het doel gebracht en daar kwam Peter Verhoeve boven alles en iedereen uit. Met een goede kopbal werkte de Hagenees de 0-2 binnen.

Het derde doelpunt begon met een mooie combinatie door de defensie van De Treffers. Nick Slotboom haalde uit en trof de paal, maar de alerte Bart Deprez tikte de rebound binnen: 0-3. Hiermee werd ook de eindstand bepaald.

Donderdagavond, na het duel Feyenoord-FC Oss, wordt er geloot voor de tweede ronde. Wellicht wacht een nieuwe krachtmeting met een amateurclub, maar het is ook mogelijk dat er een fraaie BVO uit de koker rolt. Zaterdag staat er wederom een topper op het programma, want ASWH ontvangt dan op sportpark Schildman de nummer drie ODIN ’59.