ASWH incasseert geflatteerde nederlaag op eigen veld

ASWH heeft zaterdagmiddag de derde nederlaag van dit seizoen geleden. Opnieuw gebeurde dat op eigen veld, want FC Rijnvogels nam na een 0-4 overwinning de drie punten mee naar Katwijk. De bezoekers kwamen voor rust op voorsprong en hielden in de tweede helft goed stand. ASWH probeerde wel een gelijkmaker te forceren, kreeg ook kansen, maar scoorde niet. Dat deed FC Rijnvogels vervolgens aan de andere kant wel, waarna ASWH in de slotfase open huis hield achterin en de bezoekers liet uitlopen naar een geflatteerde eindstand. Ondanks de nederlaag staan de Ambachters nog altijd op een keurige derde plaats.

ASWH opende goed tegen medepromovendus FC Rijnvogels. Al binnen tien minuten konden er de nodige dreigende momenten worden genoteerd. Eerst schoot Mels van Driel naast, niet veel later kreeg topscorer Peter de Lange de bal na een voorzet van Jesper van den Bosch verkeerd op zijn hoofd en kopte daardoor juist terug in plaats van naar het doel. Vervolgens kon Robbert Olijfveld de bal na een voorzet van Nick Slotboom slechts schampen in plaats van vol raken, waardoor het speeltuig naast de goal eindigde. FC Rijnvogels zette er een kopbal van Mart Spierdijk tegenover, die door Stef Doedée werd gevangen.

Waar mogelijk zocht FC Rijnvogels de aanval en dat leverde de ploeg de openingstreffer op. Na een afgeslagen hoekschop kon de bal nog eens voor het doel van ASWH worden gebracht. Centrale verdediger Mart Spierdijk was voorin gebleven en kopte de 0-1 binnen. Een tegenvaller voor ASWH, dat even wat van slag leek. ASWH herpakte zich echter weer en kreeg nog mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Desalniettemin stond er een 0-1 ruststand op het bord.

Na rust zochten de Ambachters de aanval, maar FC Rijnvogels had de zaken in defensief opzicht goed voor mekaar. Een kwartier voor tijd moest ASWH een flinke dreun incasseren. In plaats van 1-1 werd het 0-2. FC Rijnvogels kreeg een vrije trap, Jaap van Duijn bracht de bal voor het doel en daar mocht Romano van der Stoep van dichtbij ongehinderd binnen werken. ASWH nam vervolgens volop risico en dat pakte niet goed uit. Het gevolg was dat het open huis werd in de achterhoede en daar maakten de bezoekers goed gebruik van. Invaller Ogür Kaya tikte na een voorzet van Arno Dijkstra de 0-3 binnen en maakte na een volgende counter ook nog eens de 0-4.

Voor ASWH betekende dit de derde (thuis)nederlaag. De schade op de ranglijst viel uiteindelijk mee. ASWH blijft gedeeld derde en draait nog altijd goed mee in de derde divisie. De achterstand op de koploper bedraagt nu wel zes punten. Volgende week kan die achterstand echter deels ongedaan maken, want dan reist ASWH af naar koploper FC Lisse.