ASWH rekent eenvoudig af met Huizen

ASWH heeft zich zaterdagmiddag prima hersteld van de nederlaag tegen VVOG. De Ambachters sloten het bezoek aan Huizen af met een duidelijke overwinning (0-3). Het team van trainer Jack van den Berg klaarde de klus eigenlijk al in één helft, want na 45 minuten was de hekkensluiter al op een ruime achterstand gezet. Na rust werd er, ondanks een groot aantal kansen, niet meer gescoord. Door de overwinning handhaaft ASWH zich bovenin en liep het bovendien in op koploper FC Lisse.

Al in de openingsfase werd duidelijk dat Huizen, ondanks het feit dat de ploeg thuis speelde, niet van plan was om heel aanvallend te voetballen. De gastheren gunden ASWH de bal en dat vonden de Ambachters uiteraard prima. Het vele balbezit leverde ook voldoende kansen op. Na iets meer dan een kwartier ontsnapte aanvoerder Jesper van den Bosch weer eens aan de rechterkant. Peter de Lange zocht positie voor het doel, maar de voorzet van Van den Bosch zou hem nooit bereiken. Huizen-verdediger Wouter Vente werkte in een poging het onheil te voorkomen de bal namelijk in eigen doel.

Topscorer Peter de Lange kopte de 0-2 in de hoek, zijn elfde van het seizoen. Daar bleef het niet bij, want drie minuten voor rust kon de goed vrijgelopen Peter Verhoeve na een prima hoekschop van Nick Slotboom eenvoudig de 0-3 in het net tikken. Bijna zorgde Peter de Lange na een pass van Victor de Blok nog voor een vierde treffer, maar zijn inzet met links vloog net voor het doel langs. ASWH kon dus met een ruime voorsprong gaan rusten en daar viel helemaal niets op af te dingen.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Dat het 0-3 bleef, was dus eigenlijk een klein wondertje. ASWH leek het toen wel een beetje te geloven. Het spel in balbezit werd wat slordiger, waardoor het aantal kansen ook afnam. ASWH won terecht, boekte een zege die hoger uit had kunnen vallen.De Ambachters deden goede zaken op de ranglijst. Koploper FC Lisse verloor voor het eerst en dus kwamen IJsselmeervogels, ASWH en Scheveningen dichterbij. ASWH blijft derde op drie punten van FC Lisse. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen een oude bekende, namelijk medepromovendus FC Rijnvogels.