ASWH wint overtuigend op eigen veld van Rijnsburgse Boys

ASWH speelde zaterdagvanmiddag voor het eerst sinds 2010 weer eens een competitieduel tegen Rijnsburgse Boys. In het verleden bleken de Rijnsburgse Boys vaak een taaie opponent voor ASWH. Op het fraaie kunstgrasveld van sportpark Schildman rekende de ploeg van trainer Jack van den Berg echter overtuigend af met de bezoekers

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal liet ASWH zien met welke intenties het elftal aan de wedstrijd was begonnen. De scherpe start leverde vroeg succes op. Na een dieptepass van David Almeida kwam Robbert Olijfveld in balbezit. Hij ging rond het strafschopgebied in duel met routinier Bart Freke en vond vervolgens Peter de Lange, die keurig naar binnen kapte en de bal prima in de hoek schoot. Een openingstreffer in de derde minuut was natuurlijk al prettig, maar het werd nog mooier voor ASWH.

Na een overtreding op Peter de Lange kregen de Ambachters een vrije trap op een mooie positie. Mels van Driel mikte op doel, maar schoot in de muur. De linkspoot nam de terugspringende bal echter ineens weer op de schoen en zijn inzet eindigde schitterend in het doel van de bezoekers, waarmee de ploeg na 6 minuten al op 2-0 stond. Ook na de 2-0 bleef ASWH kansen creeeren en nam het initiatief, maar de ruststand bleef 2-0.

Ook in de tweede helft had ASWH het betere van het spel, maar moest het lang wachten voordat de definitieve uitslag bepaald werd. In de 83e minuut leidde Jesper van den Bosch het laatste doelpunt met een goede actie in. Hij rukte op richting het strafschopgebied en speelde Deprez aan, die vervolgens de 3-0 in het net kon prikken.

Door de zege blijft ASWH tweede op drie punten van koploper FC Lisse. Volgende week spelen de Ambachters een verre uitwedstrijd in Friesland bij Harkemase Boys.