Bakestein derby gewonnen door Groote Lindt

Op zaterdag 3 december werd de Zwijndrechtse Bakestein derby gespeeld tussen Groote Lindt en ZBC’97. Voorafgaand het seizoen werd ZBC’97 door velen gezien als een ploeg om rekening mee te houden. Tot dusver loopt het nog niet bij ZBC’97.

In de eerste helft was de openingsfase voor ZBC ’97 maar hield De Lindt haar doel schoon. Een schot van afstand was nog het gevaarlijkste wapenfeit van ZBC’97, maar de inzet kon fraai worden gered door de keeper van Groote Lindt. Zo groeide Groote Lindt in de wedstrijd en was het bijzonder effectief. Michael Slingerland kon op een goed aangesneden vrije trap de 0-1 tegen de touwen werken. Op het slecht bespeelbare veld was het Groote Lindt dat het best met de omstandigheden omging. Op het half uur moest Rick van Namen zich noodgedwongen laten vervangen. Later in het ziekenhuis bleek hij er slecht vanaf te zijn gekomen met twee gebroken vingers. Het was een mooie pass van vervanger Steven Kramer die Michael Slingerland vlak voor rust in stelling bracht en hiermee de stand op 0-2 bracht. Slingerland liet hiermee zijn tiende goal van het seizoen noteren. Tevens was de 0-2 de ruststand.

In de tweede helft deed ZBC ’97 er van alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Het was ook een aantal keer dichtbij, maar de kopballen miste richting en een schot van dichtbij stuitte via de onderkant lat weer terug het veld in. Doordat ZBC’97 meer risico’s nam, ontstond er meer ruimte voor Groote Lindt. Een uitstekend opgebouwde aanval via meerdere spelers, leidde ertoe dat Michael Slingerland de 0-3 en zijn hattrick mocht noteren. De wedstrijd was gespeeld Groote Lindt kreeg nog een aantal kansen op de 0-4, maar uiteindelijk bleef het bij de hattrick van Michael Slingerland.

Op zaterdag 10 december komt VVAC (Ottoland) op bezoek. Een ploeg waar Groote Lindt het altijd lastig tegen heeft.