DeetosSnel wint eerste thuisduel

DeetosSnel is de zaalcompetitie goed begonnen door thuis KVS/Maritiem te verslaan met 25-20. In een niet al te spectaculaire wedstrijd werd een regelmatige overwinning geboekt. DeetosSnel begon goed, maar vergat de spreekwoordelijke trekker over te halen. Dit bood de gasten de mogelijkheid om aan te haken… Halverwege de tweede helft bleek een tussensprintje genoeg om de punten in Dordrecht te houden.

De Dordtse formatie was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de veertiende minuut was het al tijd voor een time-out aan de kant van de gasten. Jordan de Vogelaere verzilverde de nog te nemen strafworp zonder problemen (6-2) en DeetosSnel liep zelfs uit naar 11-4 na 17 minuten.
Drie minuten later had KVS zich echter weer een beetje terug in de wedstrijd gevochten. Met vier goals op rij werd het gat enigszins gedicht: 11-8. Om-en-om scorend werd de ruststand bepaalt op 13-10.

Het begin van de tweede helft was voor de gasten. Laura Dijkhuizen zette de toon door direct na rust de 13-11 binnen te schieten. Jimin de Vries counterde nog wel maar hij kon niet voorkomen dat KVS vijf minuten na rust zelfs op gelijke hoogte kwam: 14-14. Het keerpunt kwam bij 16-15. De ploeg bouwde de marge uit naar vier, door 19-15 voor te staan. Een marge die net voldoende was, want KVS kwam nog terug tot 19-17. Een spannende slotfase brak aan waar DeetosSnel aan het langste eind trok en uitliep naar een 25-20 eindstand.

Het volgende duel wordt uit bij Tempo gespeeld. Die ploeg steekt ook in goede vorm en won ook haar laatste duel.