Doelpuntenregen tijdens derby vrouwenvoetbal

Op zaterdag 3 december stond het duel tussen de vrouwen van IFC en VVAC op het programma. De dames IFC verloren eerder dit seizoen bij VVAC, dat gebeurde op een knullige wijze. De vrouwen van IFC waren toen eigenlijk heer en meester, maar het ene doelpuntje van VVAC zorgde ervoor dat de drie punten toen in Ottoland bleven. Voor IFC dus de ideale mogelijkheid om zich te revancheren.

Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. Wel ontstond er langzaamaan een veldoverwicht van de IFC-vrouwen. Dit leidde tot kansen, maar inzetten van de spitsen Svenja van Nes en Milou van der Wel werden prima door de keepster van VVAC gekeerd. Na ruim een half uur spelen dacht iedereen dat er wel gescoord werd, maar een inzet van Lisa Hartsuiker spatte uiteen op de paal. Een minuut later was het wel raak. Het was Milou van der Wel die met een puntertje de 1-0 binnentikte. Hiermee leek de ban gebroken, want een perfecte dieptepass op de weg sprintende Lisa Hartsuiker betekende nog voor het rustsignaal de 2-0 voor IFC.

Na rust verscheen IFC met Luca van Vliet in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Lisa Hartsuiker. Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Wil
Brinkhuis wist IFC door te gaan met waar het in de eerste helft gebleven was. Met een afstandsschot van 20 meter verraste Svenja van Nes de keepster van VVAC. Een minuut later weerhield de lat een poging van Milou van der Wel voor de vierde treffer. Met wat pech, namelijk een eigen doelpunt, werd VVAC weer terug in de wedstrijd geholpen. En dat gaf de gasten een flinke impuls. Via een razendsnelle counter wist de rechterspits van de gasten de spanning helemaal terug te brengen in de wedstrijd, door de 3-2 te maken.

Even leek het erop dat Svenja van Nes met haar tweede treffer (4-2_ van de middag voor de nodige lucht binnen het team zorgde, maar niets was minder waar, want een minuut later wist VVAC weer te scoren. Met nog twintig minuten te gaan en een score van 4-3 op het bord, ontspon zich een spannend schouwspel, dat alle kanten op kon. In de derde minuut van de blessuretijd maakte spits Svenja van Nes een definitief einde aan alle spanning met haar derde treffer. Oog in oog met de keepster bleef zij kalm. De hattrick van Svenja van Nes betekende de uiteindelijke 5-3 eindstand.