Frustrerend duel voor Groote Lindt tegen koploper

Afgelopen zaterdag 26 november kwam koploper Wieldrecht op bezoek bij Groote Lindt. Op papier dus een lastige tegenstander voor de Zwijndrechtenaren.

Het duel begon dramatisch voor Groote Lindt. De ploeg kwam na anderhalve minuut spelen al op achterstand. De bal werd op rechts niet goed verwerkt en via een snelle aanval werd de bal hard in de kruising geschoten. Voor Groote Lindt is dit niet de eerste keer dat er snel tegen een achterstand wordt aangekeken. Na de 0-1 leek Wieldrecht even weg te zakken en verlaagde het tempo. Groote Lindt kon hierdoor gaan bouwen aan een overwicht maar kwam maar zeer moeizaam bij de goal. Tot een meter of 30 van de goal zag het er verzorgd uit maar echt gevaarlijk werd het niet. Een vlammend schot van Nick Gemser was nog het gevaarlijkst in de eerste helft. Wieldrecht creëerde ook geen grote mogelijkheden maar de koploper stond positioneel goed.

In de tweede helft was de verwachting dat de druk verder opgevoerd zou worden maar ook nu scoorde Wieldrecht snel. Uit een corner mocht een geheel vrijstaande speler op zijn gemak inkoppen. De missie werd er niet makkelijker op. En de tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft. Echter in de 67ste minuut kreeg Groote Lindt de kans om terug te komen in de wedstrijd. De sterkhouder en aanvoerder van Wieldrecht moest eraf met een rode kaart en een strafschop was het gevolg. Helaas bleek deze buitenkans om weer terug te komen in de wedstrijd niet aan Groote Lindt besteed. Het geloof zakte daarna weg en Wieldrecht kon eenvoudig overeind blijven. Tot overmaat van ramp scoorde de koploper in blessuretijd nog de 0-3.

Dinsdag 29 november moet Groote Lindt op bezoek bij SSS Klaaswaal in het kader van de tweede ronde van de Voetbalrijnmondcup. De wedstrijd wordt gespeeld om 20:00 uur.