Groote Lindt overtuigd tegen laagvlieger

Dat de vorm groeiend is bij Groote Lindt is al een aantal weken duidelijk. Ook rode lantaarndrager VVAC werd met 5-2 aan de kant gezet op een grijs en donker sportpark Bakestein.

In de eerste helft probeert Groote Lindt meteen het initiatief te pakken en dat lukt. De Lindt heeft het meeste balbezit maar moet goed opletten voor de snelle tegenstoten van VVAC. Een keer wordt de ploeg uit Ottoland zo gevaarlijk dat doelman Raymond Klootwijk met een goede reactie de bal net uit de kruising kan tikken. Na circa 18 minuten spelen komt De Lindt dan toch op voorsprong. Een misverstand in de verdediging van VVAC stelde Michael Slingerland in staat om de 1-0 binnen te tikken. Er waren voldoende kansen om de score uit te breiden, maar met 1-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft was de ploeg oppermachtig. Groote Lindt dicteerde de wedstrijd en het was een kwestie van tijd dat er weer gescoord werd. Een eerste waarschuwingsschot van Steven Kramer kon ternauwernood via de keeper en de lat worden verwerkt. De sterk spelende Nasir el Arbaoui brak iets later toch de ban en scoorde met een goed geplaatste kopbal de 2-0. Dezelfde el Arbaoui stelde na een fraaie aanval Steven Kramer in staat om de 3-0 te scoren. En vervolgens zorgde Steven Kramer met een geplaatst schot niet veel later zelfs voor de 4-0. De mooiste kansen waren helaas niet meer besteed aan Groote Lindt. De ploeg had veel verder uit kunnen lopen, maar de keeper voorkwam erger. Uiteindelijk redde VVAC de eer door een strafschop te benutten en in de 88ste minuut werd het zelfs 4-2. Het gaf de verhoudingen in het veld niet goed weer en dus was vlak voor het laatste fluitsignaal de 5-2 van Tom Koetsenruijter een fijn einde van het duel.

Groote Lindt sluit de eerste seizoenshelft af met een zesde plek en de opmars die begon vanaf plek 13 kan pas na de winterstop weer worden ingezet.