Handbaldames sv Conventus eindigen veldseizoen met eerste nederlaag

De handbaldames van sv Conventus zijn de eerste helft van het veldseizoen geëindigd met de eerste nederlaag. Na vijf overwinningen op rij kon het team van coaches Ad en Bianca Noordhuizen niet ongeslagen de winter in gaan.

De wedstrijd tegen Roda’71 van afgelopen weekend moest de echte topper van het veldseizoen worden: zowel Conventus als Roda waren nog ongeslagen, waarmee het een bijzonder interessante wedstrijd leek te worden. Conventus kampte echter met een groot aantal afwezige speelsters, waardoor er enigszins geïmproviseerd moest worden.

Beide partijen begonnen aanvankelijk redelijk aan elkaar gewaagd aan de wedstrijd: tot 3 – 3 ging het vrijwel gelijk op. Vanaf dit moment kwamen er meer slordigheden in het spel van Conventus, wat de tegenstander de kans gaf om een gaatje te slaan tot 3 – 6. Voor rust zou Roda de voorsprong zelfs uit weten te bouwen tot een 10 – 5 voorsprong.

Dit beeld zette zich aanvankelijk in de tweede helft voort, waarbij Conventus veel open kansen onbenut liet. Na ongeveer tien minuten werd de Zwijndrechtse defensie echter sterker en kwam het team van 7 – 14 terug tot 9 – 14. Maar op het moment dat er weer geloof in het team begon te ontstaan kreeg de tegenstander twee strafworpen op rij, waarna dit prille geloof weer snel verdween. Het gevolg was dat de achterstand verder opliep, tot 12 – 20 na zestig minuten speeltijd.

De andere twee damesteams kwamen eveneens tekort: het derde damesteam verloor met 7 – 10 van Roda, terwijl het tweede team met 11 – 19 van Atomium verloor. Het tweede herenteam deed betere zaken door Olympia’72 met 13 – 10 te verslaan.