IFC pakt eerste uitoverwinning van het seizoen

Voor het eerst dit seizoen behaalde IFC in een uitwedstrijd de volle drie punten. Bij het lager geklasseerde DOSKO uit Bergen op Zoom werd met 1-2 gewonnen. Met deze overwinning deed IFC in de competitiestand gelijk goede zaken. Hoewel de ploeg slechts één plekje (naar de achtste) steeg, bedraagt de achterstand op de beide koplopers slechts drie punten.

In de eerste helft was er voor de toeschouwers weinig spektakel te zien in de doelgebieden op sportpark Meilust. Zo viel het eerste schot tussen de palen pas in de 23ste minuut te noteren. Op slag van rust, toen alle toeschouwers eigenlijk al uitgingen van een 0-0 ruststand.Totdat IFC-speler Akin Arslan een individuele actie ondernam. Hij ging vanaf de linkerkant naar binnen, passeerde enkele verdedigers en schoof de bal uit een moeilijke hoek binnen, wat leidde tot de 0-1 voorsprong.

Na de rust kreeg IFC al heel snel een domper te verwerken. Een verre indraaiende vrije trap van Fortunati -onderweg wellicht nog wel geraakt- vloog achter doelman Bas van Zee binnen voor de gelijkmaker. Enkele minuten later was de stand weer in het Ambachts voordeel. Door een dekkingsfout kon Akin Arslan opeens en doeltreffend uithalen voor de 1-2.

Volgende week zondag 16 oktober ’16 speelt IFC een aantrekkelijke affiche, thuis tegen Gemert een van de beide koplopers.