IFC wint thuis voor derde duel op rij

IFC heeft zondagmiddag zijn her optreden in de hoofdklasse goed voortgezet. Op eigen veld werd met 4-2 gewonnen van RKAVV, waardoor de ploeg van trainer Jack van den Berg voor de derde keer op rij op eigen veld een driepunter behaalde. IFC blijft daarmee aansluiting behouden met het linker rijtje. De overwinning op RKAVV kreeg gestalte in de laatste vijf minuten van de wedstrijd, waarin twee doelpunten gemaakt werden.

De beginfase was nog wel voor de gasten uit Leidschendam. Die kwamen daarbij ook snel op voorsprong toen een aanval over hun linkerkant bij de tweede paal werd afgerond door Richardson. Een tiental minuten later stond de stand weer gelijk. Aanvoerder Danny Slingerland benutte een toegekende strafschop wegens hands . Enkele minuten daarna kwam IFC al op voorsprong. Na een corner was het verdediger Stephen Emelina, die de bal fraai in de bovenhoek krulde 2-1 en daarmee de ruststand bepaalde.

Een groot deel van de tweede helft was RKAVV de bovenliggende partij, maar de gelijkmaker kwam pas door een ongelukkig eigen doelpunt van Levi Spencer Salomao. Hierna voorkwam de paal en doelman Bas van Zee een voorsprong voor de gasten.

In het laatste kwartier zakte het offensief van RKAVV wat weg. In de slotfase van de wedstrijd profiteerde IFC volledig van de ruimte achter de laatste linie van de tegenstander. Eerst kon Akin Arslan alleen door en bleef koel voor de doelman 3-2. Het mooiste doelpunt was eigenlijk de daaropvolgende 4-2. Marwin Richard troefde een verdediger af en schoot de bal vervolgens kiezelhard tegen de netten en bezorgde daarmee de Ambachters de derde thuis overwinning op een rij.

IFC staat dankzij de overwinning nu op de 9e positie in de zondag Hoofdklasse B. Volgende week zondag 9 oktober 2016 speelt IFC om 14.30 uur de uitwedstrijd in Bergen op Zoom bij DOSKO.