IFC zet goede thuisreeks door

Door een 3-0 overwinning op DESO uit OSS zorgde IFC voor zijn vijfde achtereenvolgende thuisoverwinning in de hoofdklasse. Letterlijk en figuurlijk was Marwin Richard de grote man bij de Ambachters met twee treffers. Door deze overwinning neemt IFC weer de gedeelde vijfde plaats in op de ranglijst.

Op het regenachtige Sportpark Schildman bleken de gasten uit Oss aanvankelijk zeker niet de onderliggende partij. In het eerste half uur van de wedstrijd voorkwam keeper Bas van Zee tot twee keer toe een tegentreffer. Tevens zag hij tot zijn opluchting een schot vanaf net buiten de zestienmeterzone tegen de paal belanden.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam IFC zelf echter op voorsprong. Na een kort genomen corner kwam de afvallende bal bij aanvoerder Danny Slingerland. Na zijn schot vanaf 20 meter kwam de bal via een kluts voor de voeten van Marwin Richard, die succesvol uithaalde 1-0. Hierna volgde de beste fase van IFC maar Akin Arslan vanaf de middenlijn (over) en Yoeri Rombouts (door keeper uit de kruising getikt) hadden nog geen succes. In de derde minuut van de blessuretijd was Ufuk Akkanoglu wel succesvol en IFC kon met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft had IFC de wedstrijd goed onder controle en gaf het eigenlijk in verdedigend opzicht weinig tot niets meer weg. Na iets meer dan een uur spelen besliste IFC het duel definitief. De vrije trap van Danny Slingerland werd door Marwin Richard met links in de verre hoek binnengeschoten voor de uiteindelijke 3-0 eindstand.