Jeugd ASWH valt in de prijzen

Zaterdag 10 december was het voor ASWH JO11-9 dan eindelijk zover. Precies in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie speelde de nummer twee van de competitie, ASWH JO11-9 met 24 punten op zak, tegen de koploper van de competitie Rijsoord JO11-3 die 25 punten hadden behaald.

Met een sterke verdediging bestaande uit Sam, Nahom en Rohan, de vleugelspitsen Brian en Boaz en de behendige centrumspitsen Milan en Brim en de wegens ziekte afwezige zwevende spits Mike werd een sterk staaltje van positiespel uitgespeeld.

Na de 2-0 ruststand werd het nog even lastig toen Rijsoord, net na de rust, nog tot 2-1 terugkwam. Maar de wedstrijd werd door ASWH vakkundig uitgespeeld en afgesloten met een klinkende 4-1 overwinnnig. Trainers Remco van der Steen en Henri van Daalen zijn trots op het team dat zij met discipline en samenspel deze titel hebben veroverd.

Ook de jongens van ASWH JO11-2 wisten kampioen te worden. De ploeg kon eerder al kampioen owrden, maar verloor toen van achtervolger Drechtstreek. Uiteindelijk mochten de jongens zich revancheren op dinsdag 13 december tegen Pelikaan uit Zwijndrecht. Deze ploeg stond laatste. Vol goede moed en met een gezonde portie zelfvertrouwen werd aan de wedstrijd begonnen. Echter tot ieders verbazing keek ASWH na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Er moest nu toch echt wel wat gebeuren, wilde de competitie niet als een teleurstelling eindigen . Uiteindelijk werd er via een goal van Cagatay nog een 2-1 ruststand uitgeperst.

In de rust een flinke donderspeech door de trainers, waardoor iedereen nu wel bij de les zou zijn. Deze leek aan te komen, want Karen, Naud en Duncan tilden binnen tien minuten de stand naar een 4-2 voor ASWH. Het was ASWH dat heerste en regeerde in de tweede helft.

Gecontroleerd werd de wedstrijd uitgespeeld, waarna de vreugdedansjes losbarstten. Eind goed, al goed. Naud, Doga, Karen, Cagatay, Sem, Duncan, Gyon en Sven konden een mooi feestje vieren, samen met de trainers Ercan en Maarten.