Korfballers Conventus maken valse start nieuwe seizoen goed

Een week na de seizoensopener van het zaalseizoen te hebben verloren hebben de korfballers zich goed gerevancheerd. Voor het eerst weer onder leiding van coach Benno Snaphaan, die tijdelijk de zieke Cees Blok vervangt, pakte het team in de eerste helft een enorme voorsprong op tegenstander EKCA/CIBOD, waarna de zege niet meer in gevaar zou komen.

Afgelopen week kreeg de selectie van Conventus onverwacht nieuws: coach Cees Blok werd geveld door een longontsteking, waardoor hij enkele weken niet aan de zijlijn kan staan. De vervanger was snel gevonden, namelijk Benno Snaphaan, voormalig coach van het team dat vorig jaar ook al succesvol in wist te vallen.

Na de eerste wedstrijd van Ready’60 te hebben verloren, hoopte het team op revanche tegen uit onbekende EKCA/CIBOD uit Arnhem. Voor de wedstrijd had Snaphaan direct grote wijzigingen binnen het team gemaakt, waardoor het op basis van de ingewonnen informatie optimaal voorbereid was op de fysiek spelende tegenstander.

De voorbereidingen wierpen in de eerste helft hun vruchten af: Conventus begon superieur aan de wedstrijd en nam direct al een ruime voorsprong. Het team hield zich goed aan de afspraken en speelde de aanvallen slim uit, waardoor er met rust al een 3-9 voorsprong op het scorebord stond. In de tweede helft dwongen de Arnhemmers om Conventus een iets ander spelletje te spelen, met als gevolg dat de voorsprong terugliep tot 8-10. Vanaf dat punt pakte Conventus het eigen spel echter weer op, terwijl het team zich niet gek liet maken door de fysiek harde acties van de tegenstander. Zo kon een minimale marge van twee punten worden behouden, met een 12-14 zege als eindresultaat.