Korfballers sv Conventus winnen zenuwslopende slotwedstrijd veldseizoen

De korfballers van sv Conventus hebben het eerste deel van het veldseizoen op een positieve manier afgesloten. In een zenuwslopende wedstrijd tegen Movado won het team van coach Cees Blok met het minimale verschil van slechts één punt.

Movado was één van de achterhoedeteams in het kampioenschap, maar met de minimale verschillen die telkens in de tweede klasse zichtbaar zijn is geen enkele wedstrijd eenvoudig. Al snel bleek dat Conventus de Dordtse tegenstander zeker niet onderschatte: het team begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en pakte binnen het eerste kwartier al een 1 – 5 voorsprong. Met goed verdedigend werk en mooie, gevarieerde aanvallen bleek Conventus in de eerste helft duidelijk de sterkere partij.

Voor de tweede helft kreeg het team als opdracht door te gaan met waar ze mee bezig waren, maar Movado zette er een tandje bij en slaagde er zo in om van 9 – 13 terug te komen tot een 13 – 13 gelijke stand. Vanaf dit moment bleef de strijd gelijk op gaan, waarbij Conventus wel duidelijk het voortouw nam. In een zenuwslopende strijd nam het Zwijndrechtse team vijf minuten voor tijd twee punten voorsprong, waarna de tegenstander nog wel terug zou komen tot één punt verschil, maar de stand niet meer gelijk kon trekken. Zo won Conventus de wedstrijd met 18 – 19.

Met deze overwinning eindigt Conventus het eerste deel van het veldseizoen als gedeeld vierde in het kampioenschap, op slechts drie punten achterstand van de nummer één. Hiermee lijkt het team kansrijk voor het vervolg van het seizoen, begin april volgend jaar.