Moeizaam duel voor Pelikaan in eigen huis

Voor Pelikaan stond een competitieduel tegen NSVV (Numansdorp) op het programma. De ploeg presteert de laatste tijd goed en is bezig om de weg naar boven te vinden. Pelikaan kwam al gauw op voorsprong. Sharog Susani speelde, ondanks zijn liesblessure, de bal in de zesde minuut naar Jermain Bebrout die op zijn beurt voorzette naar de vrijstaande Jordy van Buren die geen moeite had om de keeper van NSVV te passeren voor de 1-0. In plaats van de definitieve knock-out te geven liet Pelikaan zich naar achteren drukken en kwam gedurende de eerste helft nauwelijks op de helft van de tegenstander. NSVV had niet de bovenhand, maar kwam door fysiek spel meer in balbezit en creëerde hiermee enkele kansen.

Hoe anders was dit in de tweede helft. NSVV zette alles op alles om de gelijkmaker te maken en daarvoor kregen zij genoeg mogelijkheden. Zoals in de 52e minuut toen een schot van de lijn werd gehaald door Achraf Bouchrit. In de 64e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een bal in het strafschopgebied die eerst tegen de borst en toen tegen de arm van de ingevallen Rowdy Nossent kwam werd door de scheidsrechter beoordeeld als een handsbal en dus een penalty. Over de penalty viel te discussiëren, maar werd uiteindelijk omgezet in de gelijkmaker (1-1)

NSVV bleef het initiatief tonen en ging voor de winst. En in de 77e minuut werd hun moed beloond en kwamen zij verdiend op 1-2. Weifelend optreden in de defensie van Pelikaan was hier de oorzaak van. Even hiervoor hadden beide ploegen de kans om te scoren maar die pogingen mislukten. Met een kleine tien minuten voor tijd ontvlamde de wedstrijd. NSVV kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar een keurig uitgespeelde kans werd voor een leeg doel tegen de paal geschoten. Uiteindelijk wist Pelikaan uit de tegenaanval te scoren dankzij Jermain Bebrout. Na de 2-2 meerdere mogelijkheden op de overwinning. Zo belandde nog een inzet op de lat. Voor Pelikaan viel het allemaal net niet op zijn plek en hierdoor bleef het duel steken op een gelijkspel.

Beide ploegen hadden kunnen winnen. Desalniettemin kan Pelikaan niet ontevreden zijn met een punt. Pelikaan speelde een matige wedstrijd waarin veel balverlies werd geleden. NSVV had meer kansen én meer balbezit dan de Zwijndrechters. Ondanks het gelijke spel steeg Pelikaan op de ranglijst naar een gedeelde tweede plaats. Ondanks dat liep de achterstand op de nummer één van de competitie, Heerjansdam, op tot vier punten.

Het bekerduel van Pelikaan tegen Kruisland is overigens verplaatst van zaterdag 17 december naar donderdag 15 december. De wedstrijd wordt dan om 20:00 uur gespeeld.