Pelikaan wint overtuigend in regioderby

Afgelopen weekend werd een regioderby gespeeld bij het voetbal. Middenmoter Pelikaan uit Zwijndrecht nam het op tegen Alblasserdam. Die ploeg stond na acht wedstrijden stijf onderaan in de competitie met slechts één punt. Ook tegen Pelikaan kwamen er geen punten bij voor het noodlijdende team, want binnen vijf minuten was het al 0-2 voor Pelikaan .

Pelikaan begon gedreven aan de wedstrijd. Na 4 minuten was er een corner die door Sharog Susani werd genomen en door de geheel vrijstaande Jesse de Raad werd ingekopt. De 0-2 volgde één minuut later. Rond de middellijn kwam de bal in bezit van Jordy van Buren die een rush inzette tot aan het strafschopgebied van Alblasserdam. Eenmaal daar plaatste hij iets wat tussen een schot en een voorzet was, waardoor de keeper uit positie gespeeld werd. Uiteindelijk hoefde de goed meegelopen Jermain Bebrout de bal alleen maar over de doellijn te plaatsen om een hele vroeg 0-2 voorsprong op het bord te krijgen.

Pas na ruim 20 minuten kreeg keeper Cas Hagman, die een foutloze wedstrijd speelde, het eerste gevaarlijke schot te verwerken en dat was ook nog uit een vrije trap. Pelikaan combineerde er op los en kreeg genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde in de 38e minuut. Een mooie pass door het midden van de Alblasserdamse verdediging door Sharog Susani kwam terecht bij Anouar Saïd die de bal goed controleerde en langs de uitgelopen keeper van Alblasserdam tikte. Hiermee werd de ruststand van 0-3 bepaald.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging Pelikaan door waar het in de eerste helft was gebleven. Veel combinatievoetbal en enkele kansen op de 0-4. Na een kwartier kwam er een identieke goal als de 0-1. Weer een corner van Sharog Susani en nu was het Anouar Saïd die de bal feilloos achter de keeper van Alblasserdam kopte. De eindstand van 0-4 was hiermee bereikt. Pelikaan had nog enkele mogelijkheden om score verder op te laten lopen, maar die werden niet verzilverd.

Door de overwinning stijgt Pelikaan naar de zevende positie met 15 punten uit negen duels. Voor Alblasserdam wordt het gat naar boven enkel groter, de ploeg staat stijf onderaan met één punt uit negen duels. Op zaterdag 12 november speelt Pelikaan een thuisduel tegen laagvlieger DCV en ontvangt Alblasserdam de Rotterdammers van Alexandria’66.