Revenche voor IFC tegen laagvlieger

IFC revancheerde zich van de dikke thuisnederlaag van een wedstrijd eerder door in de slotfase een 2-1 winst te pakken tegen het laag geklasseerde Groene Ster uit Heerlerheide. Trainer Jack van den Berg, die na afloop van de wedstrijd zijn vertrek aan het einde van het seizoen bij IFC mededeelde aan zijn spelers, kon behalve de geblesseerde Stephen Emelina over zijn volledige selectie beschikken.

In de achtste minuut van de wedstrijd kwam IFC al op voorsprong door een prachtig doelpunt. Een diepe bal van Ufuk Akkanoglu werd door de prima aanvallend ingestelde rechtsback Ozan Cimen in één keer voorgegeven en Akin Arslan nam de bal ook ineens op zijn voet en de bal vloog hoog binnen 1-0. Zijn zevende competitietreffer. Nog geen kwartier later kwamen de Limburgse gasten op gelijke hoogte. Na een corner werd de afvallende bal ook volley binnengeschoten door Roy Janssen (1-1). Dit was ook tevens de ruststand.

Het eerste kwartier na de rust was duidelijk voor Groene Ster en hield keeper Bas van Zee de thuisclub op de been. Langzaam aan kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht en in de laatste tweintig minuten drukte IFC de gasten ver terug in de verdediging. In de 89ste minuut kreeg IFC daarvoor de beloning. Na een inworp belandde de bal bij de in de rust ingevallen Marwin Richard, die zich snel omdraaide en zich tot matchwinnaar kroonde door de bal binnen te prikken voor de 2-1 overwinning.

Volgende week zondag 11 december speelt het in de middenmoot staande IFC zijn laatste competitiewedstrijd van het jaar 2016. In Veghel wacht dan de huidige nummer twee van de hoofdklasse, Blauw Geel´38/Jumbo als tegenstander.