Slechte fase doet IFC de das om in pijnlijk duel

Zondag 27 november leed IFC een dikke 1-5 thuisnederlaag tegen het op doelsaldo koploper geworden Nuenen uit Noord-Brabant. IFC zakte door dit resultaat naar de achtste plaats in de stand. In de eerste helft zag het er zeker niet naar uit, dat er een hoge stand op het scorebord zou komen staan. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht, waarbij de gasten iets dreigender waren.

Na de rust kwam Nuenen als een raket van start. Binnen 30 seconden scoorde Marceli de 0-1 en brak daarmee wedstrijd open. Even daarna ontkwam IFC aan een hogere achterstand, maar hierna brak wel de beste fase voor de Ambachters aan. Ufuk Akkanoglu stuurde Yoeri Rombouts aan de rechterkant weg en gaf prima voor op Akin Arslan, die de bal controleerde, zich vrij kapte en rustig de 1-1 binnenschoot. De zesde competitietreffer alweer van de speler. Hierna lukte het echter niet om door te drukken, hoewel Chayo Maria nog dichtbij de 2-1 kwam.

Tussen de 64e en 67e minuut viel echter de wedstrijd volledig de andere kant op. Nadat aanvoerder Verkuijl nog van een treffer kon worden afgehouden was het twee minuten later na een corner Bangura, die de bal over de doellijn frommelde 1-2. Nog geen 60 tellen later was Raas net attenter dan zijn verdediger bij een diepe bal en schoot hard binnen voor de 1-3. De nederlaag voor IFC werd nog pijnlijker toen bij een nieuwe diepe bal opnieuw Raas scoorde. In de slotfase zorgde aanvoerder van Malten koppend voor de 1-5 eindstand.

Zondag 4 december speelt IFC weer thuis tegen het op de 14e plaats staande Groene Ster uit Heerlerheide. Na de derde nederlaag in vier competitiewedstrijden en wedstrijd waartegen eigenlijk gewonnen zou moeten worden om afstand te kunnen houden ten opzichte van de onderste vier plaatsen.