Spannend eerste thuisduel voor PKC

Op zaterdag 26 november stond het tweede duel voor PKC in de Korfbal League op het programma. In Papendrecht werd er gespeeld tegen LDODK uit Friesland. Die ploeg eindigde vorig seizoen op de zesde positie in de competitie.

PKC begon niet al te sterk aan het duel. Er werd onzuiver geschoten en de ploeg uit Friesland nam brutaal de voorsprong. Echter werd deze voorsprong nooit groot en namen de Papendrechters al snel weer het initiatief. Desalniettemin stond het vizier van PKC niet helemaal op scherp en werd er met één punt voorsprong gerust.

De tweede helft was niet veel beter en de ploeg uit Gorredijk (Friesland) pakte wederom de voorsprong. PKC kon ternauwernood bijblijven, maar moest met lede ogen toezien dat het verschil zelfs tot drie punten opliep. PKC voerde hierdoor de nodige wissels toe om de wedstrijd om te buigen. Tot het einde bleef de wedstrijd spannend, maar in de laatste minuut was het de ingevallen Danny den Dunnen die toch de voorsprong verzorgde door een fraai schot van afstand, 20-19.

De overwinning was misschien niet geheel verdiend, maar toch bleven de punten in Papendrecht waar het resultaat ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen.
De volgende wedstrijd is woensdag 30 november tegen promovendus DSC in Eindhoven. Door deze doordeweekse wedstrijd mag PKC zaterdag 3 december thuis aantreden, deze keer tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.