Sterke comeback IFC tegen laagvlieger

In een wedstrijd, waar beide ploegen dachten de overwinning en drie belangrijke punten te kunnen veroveren, pakte IFC diep in blessuretijd een punt. De wedstrijd tegen Chevremont uit Kerkrade eindigde namelijk in een 3-3 gelijke stand. IFC toonde veel veerkracht door tot twee keer toe uit een geslagen positie op gelijke hoogte te komen.

Binnen tien minuten spelen had IFC al op een veilige voorsprong kunnen staan tegen de nummer dertien in de stand. Eerst raakte Yoeri Rombouts de paal en twee minuten later mocht IFC een penalty nemen na een overtreding op Brian Leons, die terugkeerde in de basis. Akin Arslan schoot deze strafschop echter matig in, waardoor de doelman deze bal simpel kon houden. Na ruim een half uur spelen was het spits Klinkenberg, die de gasten wel op een voorsprong zette, waardoor IFC met een 0-1 achterstand de rust inging.

Na de rust was het een invaller aan de zijde van de gasten, die de 0-2 maakte. Op dat moment leek IFC een verloren wedstrijd te gaan spelen. IFC ging echter vol op de aanval spelen om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken. Uiteindelijk was hetet routinier Ronnie Nouwen, die de Ambachters met twee treffers op gelijke hoogte bracht. Zijn eerste competitiedoelpunten van dit seizoen overigens. Op dat moment leek het erop, dat de thuisploeg de overwinning zou gaan behalen. Ondanks diverse mogelijkheden lukte het echter niet om de derde treffer te maken. Het efficiënt afwerkende Limburgse team kwam uit een corner in de blessuretijd wederom op voorsprong (2-3). De tiende nederlaag voor IFC in de hoofdklasse leek aanstaande, maar aanvoerder Danny Slingerland redde diep in blessuretijd met een formidabele vrije trap alsnog een punt voor IFC (3-3).

Na afloop heerste een wisselend gevoel over de wedstrijd. Teleurstelling dat er niet gewonnen werd, maar opluchting over het alsnog behaalde punt in blessuretijd. IFC blijf stevig in de middenmoot staan in de zondag Hoofdklasse B. De ploeg staat achtste . Volgende week, op zondag 12 februari, wacht een uitwedstrijd tegen de nummer zeven van de ranglijst. Tegenstander is dan DHC uit Delft.