Succesvolle 56e editie van Meesterwerk schoolkorfbaltoernooi

Op zaterdag 10 juni vond het jaarlijkse Meesterwerk schoolkorfbaltoernooi plaats. Vijftig teams streden in verschillende categorieën om de kampioensbeker.

De eerste spelronde begon om 09:45 uur, gestart met de eerste poulewedstrijden. Op alle velden werd er fanatiek gestreden voor de winst. Na elke wedstrijd namen de teams nog vijf minuten strafworpen, waar uiteraard ook nog een prijs aan verbonden was. Tussen de wedstrijden door konden de kinderen relaxen op een springkussen. Het laatste fluitsignaal van de poulewedstrijden klonk rond 13:30 uur. De wedstrijdleiding kon vervolgens berekenen welke ploegen er een beker kregen en welke teams van de categorieën groep 5/6 en 7/8 er doorgingen naar de kwartfinales.

De prijzen van de poulewinnaars en de nummers twee werden uitgereikt door de Wethoudster van Sport, Jolanda de Witte en afgevaardigden van sponsor van Meesterwerk, Marthijn Zoutewelle en Timon Lommers. Naast de bekers werd ook de stippenbokaal uitgedeeld. In elke categorie was er een beker te winnen voor degene die de meeste strafworpen heeft gemaakt. Bij groep 7/8 ging de beker naar Het Akkoord 1. Bij groep 5/6 was de beker voor de Wegwijzer 3 en bij groep 3/ 4 viel de Develhoek in de prijzen. Daarnaast was er nog een prijs te winnen voor de meest sportieve ploeg. De Theo van der Linden fariplayprijs is dit jaar gegaan naar de Twee Wieken 2.

Na de prijsuitreiking voor de poulefase barstte de strijd los tijdens de kwartfinales. Hierin werd gestreden om de vraag welke scholen zich een jaar lang de winnaar mogen noemen van het Meesterwerk schoolkorfbaltoernooi.

In de grote finale speelden het Akkoord 1 tegen de Bron 1, welke de halve finale wist te overleven door op strafworpen te winnen. Het team van het Akkoord 1 had de poulefase met gemak weten te winnen en hadden ook weinig moeite met de kwart- en halve finales. In de finale hadden ze echter een geduchte tegenstander. De Bron streed mee en het werd een spannende wedstrijd, maar het Akkoord trok uiteindelijk aan het langste eind en won de finale uiteindelijk met 5-2.

In de kleine finale ging de strijd tussen De Develhoek 2 tegen De Brug 3. De eerste 7,5 minuut ging de wedstrijd gelijk op en met wisselen van speelhelft stond het 2-2. De Develhoek gaf het tweede deel van de wedstrijd gas en wonnen de met een overtuigende 7-3 uitslag. De bekers voor de finalisten werden uitgereikt door wethouder Robert Keukniet.