Tweemaal goud voor AV Passaat op NK junioren

Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli vond het NK Atletiek voor junioren plaats in Vught. Acht atleten van AV Passaat uit Papendrecht wisten zich hiervoor te plaatsen: Tijmen van Straten, Liam Paalvast, Roos Blokhuis, Sam Kraaijeveld, Sephora Bencé, Vica van Middelkoop, Kirsten Kuntz en Julian Erkelens.

Goud was er voor Roos Blokhuis en Sam Kraaijeveld. Zij liepen beiden op de 1500 m in de series naar een finaleplaats. Blokhuis startte in de finale bij de Meisjes B in een verschroeiend tempo waardoor de concurrentie afhaakte. Ze won met 6 seconden voorsprong op de nummer twee. De race van Kraaijeveld was spannender. Bij de bel voor de laatste ronde lag hij nog vierde en liep vervolgens een krachtige slotronde en beloonde deze met de eerste plek.