[VIDEO] FC Dordt Update van 10 februari

Na een midweeks duel in en tegen NAC mag FC Dordrecht weer een thuisduel afwerken. Jong PSV komt langs op de Krommedijk en is bezig met een prima seizoen. De beloftenploeg staat zesde in de Jupiler League.

Bij FC Dordrecht één wijziging in de opstelling ten opzichte van NAC uit. Ibrahima Touré keert terug op het middenveld. Slachtoffer hiervan is Anthony Berenstein.

De 1300 aanwezige toeschouwers op de Krommedijk zagen al snel een voorsprong voor de Schapenkoppen. De jarige Alvin Daniels beloonde zijn 23ste verjaardag met de 1-0 voor FC Dordrecht. Echter viel vier minuten later, in de elfde minuut, een treffer aan de andere kant. Topscorer Sam Lammers wist namens Jong PSV de 1-1 op het scorebord te zetten. Uiteindelijk heeft de wedstrijd ruim een kwartier stil gelegen vanwege de sneeuwval. Toen de sneeuw redelijk opgeruimd was kon de wedstrijd weer verder. De eerste helft was er één met weinig echte mogelijkheden. Beide ploegen zochten naar een gat in de verdediging maar vonden deze niet.

De tweede helft ging verder met het tendens van de eerste helft. Er gebeurde vrij weinig en af en toe kwamen beide ploegen er uit, maar tot echte mogelijkheden kwam dit niet. Tot de 64e minuut toen Verreth de 1-2 namens de Eindhovenaren maakte. Na de 1-2 brak het duel definitief open. In de 71e minuut kwam FC Dordrecht dan ook langszij. De jonge Eindhovense defensie gaat in de fout en Joël Thomas wist hier optimaal van te profiteren (2-2). Echter bleef het duel op en neer gaan, want vier minuten later kwam Jong PSV weer op voorsprong, opnieuw werd het doelpunt gemaakt door Sam Lammers, die alweer zijn zestiende van het seizoen maakte. Na de 2-3 wist FC Dordrecht geen vuist meer te maken en creëerde het geen kansen om nog tot de 3-3 te komen. Voor FC Dordrecht betekende dit de zesde nederlaag op eigen bodem dit seizoen.

FC Dordrecht verliest door de nederlaag aansluiting met ploegen als Fortuna Sittard, Jong FC Utrecht en De Graafschap. De Schapenkoppen blijven negentiende op de ranglijst. Op vrijdag 17 februari wacht speelronde 26 in de Jupiler League. FC Dordrecht mag dan op bezoek bij de nummer 11 van de competitie. Om 20:00 uur wacht dan RKC Waalwijk.